Despre noi

Book Industry este un site dedicat industriei de carte din România. Din interviuri cu profesioniști ai cărții vom putea afla care este mersul unei cărți de la manuscris la raftul unui cititor sau chiar mai departe, în mâinile unui editor din afara țării. Discutând cu scriitori, traducători, editori, dar și cu cei ale căror nume rar apar pe vreun colț de pagină sau nici nu se văd din spatele teancului de cărți pe care le paginează, le promovează sau le așază în vitrină, vom descoperi câtă muncă individuală sau colectivă este în spatele unei cărți. Dar și câtă pasiune și cât profesionalism.

Sunt Oana Purice sau Oana Vasile (ca-n buletin), agent literar. În timpul liber editez și redactez cărți publicate mai ales de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană. Am și scris o carte, teza mea de doctorat. Am lucrat la editura Univers și la Muzeul Literaturii Române. Am experimentat mai multe etape ale publicării unei cărți, iar de ceva timp, ca agent literar, o meserie pe care o au o mână de oameni în România, mă aflu la intersecția spațiului editorial românesc cu cel internațional. De aceea mi-am dorit să aflu mai multe despre tectonica pieței de carte, dar și să le ofer celor interesați de acest domeniu, români sau străini, informații provenite de la cei care pun în mișcare industria de carte din România.

Book Industry nu ar putea sta în picioare fără Lucian, capul limpede și descurcăreț al proiectului.

Dacă știți sau dacă sunteți chiar voi oameni implicați în industria de carte, mi-ar face plăcere să vă cunosc și să stăm de vorbă.

 © SMA Studio

Mulțumiri către minunații noștri colaboratori:

Silvia Codescu

Irina-Adelina Găinușă

Cosmina Mavrodin

Lucia Brînaru-Mitrofan

Oana-Roxana Dicilea

Cristina Suverjanu

Oana Muscalu

Amalia Nicolăiță

Ana-Maria Mihai

Simina Barna

Oana Dragomir

Serena Marin

ro_RO