Henrique Mota is the founder and publisher of Princípia Editora in Portugal. After studying Law at the Portuguese Catholic University and International Relations at Johns Hopkins University, he followed an academic career and a journalistic one. In 1997, Henrique Mota founded Princípia, at first an academic publishing house, which now has six imprints, covering nonacademic genres as well. Between 2016 and 2018 he was the president of the Federation of European Publishers, having multiple initiatives in defending the freedom of publishing and enforcing the copyright law.

Rosa Azevedo is the founder and coordinator of Snob, an independent bookshop in Lisbon, Portugal, and also runs Snob Publishing House, dedicated to publishing a selected portfolio of poetry, fiction and humanities books. Rosa Azevedo specializes in Portuguese and French literature, she took a master’s degree in publishing and delivers courses and workshops on literary topics. Rosa is cofounder and member of RELI, the Network of Independent Bookshops in Portugal, was part of the jury for Oceano Prize for Portuguese Language Literature for two years and of the jury for this year’s European Prize for Literature. Rosa fell in love with books as a child and her greatest joy is being able to work with and among books every single day.

Victor Cobuz este critic literar și redactor la revista Observator cultural. Ține ateliere de critică literară pentru studenți, moderează podcastul CSVD în cărți de pe canalul de YouTube Matca și coeditează antologia de proză scrisă de femei Retroversiuni. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, studii de licență și masterat, și tot aici pregătește un doctorat. Este o prezență constantă a scenei culturale românești și o voce neobosită și entuziastă în promovarea literaturii române contemporane.

Lucia Eniu este profesoară de franceză și italiană la Colegiul Național Mihail Sadoveanu din Pașcani. Este doctor în filologie cu o teză despre Michel Tournier, susținută la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și traduce din literatura franceză. A publicat un roman, Păpușarnița, apărut în 2024 la editura Leviathan, și o carte pentru copii, Regate din hârtie sau Călătoriile lui Marc Lemonde, publicată și în traducere franceză la editura Le Lys bleu din Paris. Cu pasiune și dedicare, Lucia Eniu reușește să-și modeleze fiecare oră în funcție de interesele și nevoile elevilor săi, să transforme limba franceză în ocazie de distracție și, de multe ori, italiana în alinare, mai ales pentru elevii născuți în diaspora și veniți în România. Iar literatura devine deschizătoare de uși și minți pentru toate acestea.

Mihaela Danga is a program coordinator and librarian at the New Europe College, Institute for Advanced Studies in Bucharest. She is a certified trainer and evaluator and was deputy director at the Center for Independent Journalism and secretary of the Southeast European Network for the Professionalization of Media.
Katharina Biegger is Strategic Advisor at the Center for Governance and Culture, University of Sankt Gallen, Switzerland, member of the editorial board at New Europe College, and program coordinator at the Center for Advanced Study in Sofia. She was academic administrator at the Institute for Advanced Study (Wissenschaftskolleg zu Berlin) and earned a doctorate with a dissertation on Theophrastus Paracelsus.
Împreună, Mihaela Danga și Katharina Biegger coordonează programul „TANDEM – Autor cu Traducător, Traducător cu Autor” al Colegiului Noua Europă, care oferă burse și rezidențe anuale scriitorilor și traducătorilor din țările din zona Mării Negre.

Mădălina Marinache este redactor în cadrul Anansi. World Fiction, imprint al Grupului Editorial Trei. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Masteratul de Teoria și Practica Editării al aceleiași facultăți. Înainte de a ajunge în redacția Anansi a fost redactor la Art Klett, editură specializată în publicarea manualelor și materialelor educaționale auxiliare. Cu mintea mereu deschisă spre a învăța tot mai mult și mai mult, Mădălina este deja, la începutul carierei sale, o profesionistă.

Adriana Boghian este profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială Aletheea din București și trainer freelancer. Este absolventă a Universității Al.I. Cuza din Iași și are un masterat în management educațional la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Până să se alăture echipei Aletheea, a predat în școli și licee publice și private, printre care Colegiul Național Dimitrie Cantemir din Onești și Școala Genesis din București, unde a participat la implementarea programului de International Baccalaureate. Mereu conectată la stilul și ritmul de învățare al elevilor, Adriana Boghian îmbină fructuos strategiile clasice de predare cu abordări inovative. Este încontinuu interesată să studieze metode și oportunități noi pentru elevi, să afle ce-i pasionează și ce-i stimulează, astfel încât orele sale să fie ocazii de dezvoltare cognitivă, socială și emoțională. Iar ca liant pentru toate acestea apelează la elementul-cheie: umorul.

Magdalena Mărculescu este directorul editorial al Grupului Editorial TREI și membru fondator, alături de Vasile Dem. Zamfirescu și Silviu Dragomir. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, a făcut studii postuniversitare în Franța și este doctor în filosofie. De treizeci de ani îmbină pasiunea pentru cărți și intuiția antreprenorială pentru a crea și a consolida, alături de echipa pe care o conduce, unul dintre cele mai importante proiecte editoriale din România – Grupului Editorial TREI. Fie că e vorba de colecțiile de psihanaliză, psihologie și psihoterapie, de cele dedicate ficțiunii sau nonficțiunii, de imprinturile și colecțiile pentru copii și adolescenți, Magdalena Mărculescu a contribuit la dezvoltarea fiecăreia, selectând titlurile și oamenii cei mai potriviți, dându-le tuturor coeziune și coerență, aducând împreună entuziasmul și profesionalismul.

Edward Vasile este librar coordonator la Librăria Humanitas Magheru, care include și magazinul cu produse japoneze Takumi. A absolvit Facultatea de Istorie, a terminat Masteratul de Teoria și Practica Editării din cadrul Facultății de Litere a Universității din București, unde urmează și studii doctorale, cu o cercetare despre industria de carte din România. A ajuns la librărie mai degrabă întâmplător, după două internshipuri într-o editură și o agenție literară, dar meseria i-a devenit rapid pasiune, pe care o practică și despre care vorbește cu entuziasm și dedicare.

Oana Ispir este ilustratoare, concentrându-se în special pe ilustrația de carte. A colaborat cu numeroși scriitori români și cu diverse edituri, printre care Frontiera, Arthur, Nemira, Cartier, Cartea Copiilor, Univers. În 2023, Prințul Miorlau de Nina Cassian, cu ilustrații de Oana Ispir (editura Frontiera) a fost inclus în catalogul The White Ravens al Bibliotecii Internaționale de Tineret din München, iar în 2021 și 2022 lucrări ale sale au intrat pe lista finaliștilor la concursul de ilustrații din cadrul Târgului de Carte pentru Copii de la Bologna. A lucrat și în design și paginație de carte și a experimentat cu pasiune și linogravura, și pictura pe textile și lemn, și broderia manuală. A absolvit Universitatea de Arte din București, specializarea Grafică, este membră a Clubului Ilustratorilor și a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Pe lângă „dansul mâinilor” în culori, a dansat, a predat și continuă să iubească tangoul argentinian.